Go Back

Tiramisu

Tiramisu betyder egentlig kvik mig op, og bruges som en delikat dessert når man lige trænger til sød opkvikker.
Tilb. tid 30 min
Hviletid: 12 t
Samlet tid 12 t 30 min
Ret Dessert
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 500 gr Mascarpone
  • 4 æg
  • 50 gr kakaopulver
  • 100 gr sukker
  • 6 kopper stærk kaffe
  • 1 pakke ladyfingers Savoiardi

Sådan gør du
 

  • I en skål røres mascarpone sammen med sukker og æggeblommer. Pisk herefter æggehvider stive, og vend dem forsigtigt i mascarpone-cremen.
  • Vend ladyfingers i den kolde kaffe – de må ikke ligge og opsuge for meget kaffe. Læg dem i bunden af et rektangulært fad (20 cm x 30 cm).
  • Når bunden er dækket med ladyfingers, fordeles et lag creme henover, fortsæt herefter med et lag ladyfingers vendt i kaffe, og til sidst afsluttes med mascarpone-creme.
  • Tiramisu’en stilles herefter i køleskabet i minimum 12 timer. Inden servering drysses kagen med kakao-pulver.